Zbiramo stare jedi: buhtlji (Pavla Draksler)

Zbiramo stare jedi: buhtlji (po receptu Pavle Draksler)
Rastlinske jedi v kranjskih restavracijah

Poiskali smo nekaj predlogov, kam vse se lahko v Kranju odpravimo na obrok, sestavljen zgolj iz rastlinskih sestavin.
Teden restavracij v Kranju: vabijo Končovc, Matiček, Krištof in Brioni

Na Tednu restavracij (15. – 24. 3. 2024) lahko izbirate tudi jedi, ki jih bodo pripravili štirje chefi v Kranju.
Dan žena v kranjskih slaščičarnah

Vas zanima, kakšni okusi nas tokrat pričakujejo ob dnevu žena?
Zbiramo stare jedi: sirovi štruklji (Darinka Jereb in Jasna Bevk)

Med odličnimi recepti je posebno poglavje rezervirano za tiste, ki gredo iz roda v rod. Takšen je tudi recept za sirove štruklje, ki se v kranjski družini prenaša iz ene v drugo generacijo.
Okusne kranjske ideje za praznik zaljubljencev

Valentinovo je tu, zato smo pogledali, katere dobrote bodo za zaljubljene pripravili gostinci v Kranju. Našli smo prikupne sladke ideje in predloge za valentinova kosila.
Prešern(ov)a kulinarika v Kranju

V četrtek, 8. februarja 2024, bo v starem jedru Kranja tudi Prešernova kuhna, na kateri bodo pripravljali številne dobrote. Vabljeni na Prešernov smenj!
Zbiramo stare jedi: kvašeni flancati (Mira Grošelj)

Ekipa Turističnega društva Kokrica je znana po eni jedi – po flancatih. Članice, ki jih veseli kuhanje in priprava domačih jedi, zares krasne kvašene flancate pripravljajo ob različnih priložnostih. Ker je zanimanje za to sladico vselej izjemno, vam prinašamo recept za zares imenitne flancate s Kokrice. Preverjeni recept je zapisala Mira Grošelj, posredovala pa nam […]
Kranj med prejemniki priznanja Mesta mestom

Ker je Kranjska dolga miza dobra praksa trajnostnega urbanega razvoja, je Kranj prejel priznanje Mesta mestom.
Zbiramo stare jedi: govnač (Pavla Draksler)

Zbiramo stare jedi: govnač (po receptu Pavle Draksler)