Zbiramo stare jedi: mlečni sok (Pavla Bizjak)

Pavla Bizjak se je rodila v Loškem potoku, že več kot pol stoletja pa živi v Mavčičah. Na Gorenjsko jo je leta 1972 pripeljala ljubezen. Že vrsto let je članica Društva kmečkih žena Kranj. Z veseljem nam je zaupala recept za mlečni sok, ki je pripravljen na hitro ter iz preprostih, dostopnih in poceni sestavin.
Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

V Kranju smo se odločili, da v prihajajočih mesecih predstavimo nekaj starih, a še danes nadvse uporabnih receptov. Verjetno tudi vi poznate kakšno domačinko ali domačina, ki ima na zalogi kak fin in še danes aktualni recept iz družinske zbirke.
Predstavljamo: kranjski Divji vrt

Pomlad je tu in narava kar vabi po divje rastline, kot sta regrat in čemaž. Zato smo navezali stik z Zavodom za uporabno botaniko Divji vrt, ki deluje v Kranju, hkrati pa smo našli dve zanimivosti, povezani z divjim česnom: že kmalu bodo imeli v sosednjem Preddvoru čemažev teden, iz kuharske knjige Kranjčanke Barbare Kokelj pa vam prinašamo krasen recept za (vegansko in brezglutensko) čemaževo pito.
Teden restavracij v Kranju: pri Krištofu, na Brionih in pr’ Matičku

Najbolj okusni spomladanski teden se hitro približuje, saj se ravno te dni začenjajo rezervacije za novi Teden restavracij. Vanj je tokrat vključenih 108 restavracij iz vse Slovenije, ki bodo med 24. marcem in 2. aprilom 2023 pripravile jedilnike po enotni oziroma podobni ceni.
Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Osmi marec je dan, ko se radi spomnimo vseh tistih žensk, ki nam veliko pomenijo. In če je bil 8. marec v preteklosti predvsem v znamenju rož in pomladanskih šopkov, se v novejšem obdobju za posebne praznične ponudbe odloča tudi vse več gostincev in slaščičarjev.
Kaj dobrega se v Kranju obeta ob prazniku zaljubljencev?

Iz tujine se je v zadnjem obdobju k nam razširilo praznovanje valentinovega, februarski val ljubezni pa je zajel tudi ponudbo marsikatere kranjske slaščičarne in restavracije. Prinašamo vam izbor nekaterih sladic in ostalih dobrot, ki jih kranjski gostinci in slaščičarji pripravljajo ob prazniku zaljubljencev, 14. februarja.
Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične dogodke in tržnice, tradicionalne in aktualne gastronomske zgodbe ter še veliko drugega.
Štruklji, kot jih pripravi Kranjčan, ki je lani postal chef tradicije

V največjem gorenjskem mestu so doma številne okusne zgodbe, ki jih krojijo s kulinariko tesno povezani domačini. Snemalna ekipa je te dni obiskala Kranjčana Uroša Gorjanca, chefa Gostilne Krištof.
Michelin znova na obrobju Kranja: Gostilni Krištof tudi letos dve priznanji

Gostilna Krištof je na letošnji razglasitvi izbora restavracij Michelin Slovenija že tretje leto zapored prejela zeleno deteljico in zraven še priporočilo.
Uroš Gorjanc iz Gostilne Krištof postal chef tradicije za leto 2022

V Gostilni Krištof v Predosljah pri Kranju je te dni še posebej veselo – njihov chef Uroš Gorjanc je prejel prestižno nagrado Gault&Millau Slovenija, in sicer je postal chef tradicije za leto 2022. Iskrene čestitke! Uroš Gorjanc se pri ustvarjanju kuharskih mojstrovin drži pravila, da uporablja sestavine najvišje kakovosti iz lokalnega okolja. S svojo ekipo […]