Zbiramo stare jedi: mlečni sok (Pavla Bizjak)

Zbiramo stare jedi: mlečni sok (Pavla Bizjak)

Pavla Bizjak se je rodila v Loškem potoku, že več kot pol stoletja pa živi v Mavčičah. Na Gorenjsko jo je leta 1972 pripeljala ljubezen. Že vrsto let je članica Društva kmečkih žena Kranj. Z veseljem nam je zaupala recept za mlečni sok, ki je pripravljen na hitro ter iz preprostih, dostopnih in poceni sestavin.

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

Da tradicija ne utone v pozabo: v Kranju zbiramo stare recepte

V Kranju smo se odločili, da v prihajajočih mesecih predstavimo nekaj starih, a še danes nadvse uporabnih receptov. Verjetno tudi vi poznate kakšno domačinko ali domačina, ki ima na zalogi kak fin in še danes aktualni recept iz družinske zbirke.

Predstavljamo: kranjski Divji vrt

Predstavljamo: kranjski Divji vrt

Pomlad je tu in narava kar vabi po divje rastline, kot sta regrat in čemaž. Zato smo navezali stik z Zavodom za uporabno botaniko Divji vrt, ki deluje v Kranju, hkrati pa smo našli dve zanimivosti, povezani z divjim česnom: že kmalu bodo imeli v sosednjem Preddvoru čemažev teden, iz kuharske knjige Kranjčanke Barbare Kokelj pa vam prinašamo krasen recept za (vegansko in brezglutensko) čemaževo pito.

Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Kaj za dan žena pripravljajo kranjski gostinci?

Osmi marec je dan, ko se radi spomnimo vseh tistih žensk, ki nam veliko pomenijo. In če je bil 8. marec v preteklosti predvsem v znamenju rož in pomladanskih šopkov, se v novejšem obdobju za posebne praznične ponudbe odloča tudi vse več gostincev in slaščičarjev.

Kaj dobrega se v Kranju obeta ob prazniku zaljubljencev?

Kaj dobrega se v Kranju obeta ob prazniku zaljubljencev?

Iz tujine se je v zadnjem obdobju k nam razširilo praznovanje valentinovega, februarski val ljubezni pa je zajel tudi ponudbo marsikatere kranjske slaščičarne in restavracije. Prinašamo vam izbor nekaterih sladic in ostalih dobrot, ki jih kranjski gostinci in slaščičarji pripravljajo ob prazniku zaljubljencev, 14. februarja.

Kranjsko na krožniku 2023

Kranjsko na krožniku 2023

V Kranju smo pripravili novo brošuro, v katero smo zajeli gostilne in slaščičarne, kulinarične dogodke in tržnice, tradicionalne in aktualne gastronomske zgodbe ter še veliko drugega.

Uroš Gorjanc iz Gostilne Krištof postal chef tradicije za leto 2022

V Gostilni Krištof v Predosljah pri Kranju je te dni še posebej veselo – njihov chef Uroš Gorjanc je prejel prestižno nagrado Gault&Millau Slovenija, in sicer je postal chef tradicije za leto 2022. Iskrene čestitke! Uroš Gorjanc se pri ustvarjanju kuharskih mojstrovin drži pravila, da uporablja sestavine najvišje kakovosti iz lokalnega okolja. S svojo ekipo […]

Lorem ipsum dolor sit amet

Consectetur adipiscing elit. Sed iaculis ac lorem quis sodales. Proin sed blandit lectus. Ut ac consequat leo, sed varius neque. Morbi molestie risus arcu, et placerat odio rhoncus ornare. In mollis feugiat dui a aliquam. Nullam eget egestas ante. Aenean accumsan euismod felis nec bibendum. Praesent quis orci vel ligula maximus pulvinar ac eu erat. Cras dapibus id dolor eu pellentesque. Fusce ultrices hendrerit lacinia.

Fusce volutpat sodales pretium. Aenean lacinia erat dictum, auctor enim quis, finibus mauris. In rhoncus enim tincidunt dui iaculis, quis iaculis tortor mattis. Donec tincidunt dui ut ante pretium tempor. Vestibulum rutrum blandit lacus, a ultricies enim vulputate a. Ut feugiat bibendum egestas. Integer vel accumsan nisl, at tristique diam.

Nunc congue sapien rutrum, dictum ante id, lacinia dolor. Maecenas pretium ullamcorper dictum. Duis posuere justo dui, sagittis fringilla orci faucibus in. Aliquam porta libero massa, in pellentesque tellus aliquet nec. Cras imperdiet vitae dui nec vestibulum. Sed suscipit sed lacus non porttitor. Suspendisse mollis ultrices placerat.

Vestibulum sit amet dolor ut diam hendrerit fermentum ac dignissim sem. Vivamus at sollicitudin urna. Curabitur a enim finibus felis placerat tincidunt vitae sed turpis. Duis ullamcorper sem ut viverra convallis. Duis efficitur non ex et ullamcorper. Suspendisse euismod posuere dolor eu blandit. Nulla placerat metus sed tortor porta vehicula. Curabitur vitae risus et odio faucibus bibendum sit amet a diam. Donec non placerat felis. Morbi dignissim sem at blandit ultricies. Phasellus enim turpis, auctor scelerisque tellus sed, aliquam commodo dui. Phasellus sollicitudin dapibus orci eget iaculis. Ut eget eleifend odio.

Suspendisse fermentum eu ligula sed hendrerit. Quisque finibus est diam, vitae laoreet lacus blandit at. Nunc rhoncus a mi sed laoreet. Vivamus quis porta enim. Cras consequat auctor massa, vitae viverra tortor consequat vitae. Proin id ullamcorper neque. Nunc mattis, neque eu accumsan dictum, nunc eros luctus sapien, sed vulputate erat dolor non tellus. Aliquam finibus eros ut odio mattis elementum.