Okusi kranjskih miz: od 10. do 26. maja

V drugi polovici maja (10. – 26. 5.) bodo dnevi lokalne kulinarike zavzeli kar 17 gostiln v petih gorenjskih občinah. Poleg restavracij iz največjega gorenjska mesta bodo na letošnjih Okusih kranjskih miz sodelovale še gostilne iz Cerkelj na Gorenjskem, Nakla, Preddvora in Tržiča.

Rdeča nit bodo tudi tokrat lokalne sestavine, ki jih bodo odlični gorenjski chefi predstavili v vsej svoji lepoti.

Chef Janez Šetina iz Restavraciji Elegans hotela Brdo bo v jedilnik, ki ga je pripravil za Okuse kranjskih miz, prefinjeno vključil številne gorenjske sestavine . Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz
Chef Janez Šetina iz Restavraciji Elegans hotela Brdo bo v jedilnik, ki ga je pripravil za Okuse kranjskih miz, prefinjeno vključil številne gorenjske sestavine . Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz

Na letošnjih Okusih kranjskih miz bodo privlačne jedilnike po enotni ceni 29 evrov pripravili: Bistro Sonet, Dom na Joštu, Firbc okn, Gostilna Krištof, Gostilna Lakner, Gostilna pod Krvavcem, Gostilna pri Bajdu, Gostilna pr’ Bizjaku, Gostilna pr’ Matičku, Gostilna Rekar, Hiša Aleš, Hiša Rozka, Karavla 297, Kmetija odprtih vrat Pr’ Končovc, Restavracija Elegans hotela Brdo, Restavracija in kavarna Brioni ter Restavracija Tabor.

V Domu na Joštu bo chef Matjaž Sedej pripravil pomladanski preplet lokalnih okusov. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz
V Domu na Joštu bo chef Matjaž Sedej pripravil pomladanski preplet lokalnih okusov. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz

Chefi omenjenih restavracij bodo med 10. in 26. majem pripravili nadvse pestre jedilnike, prežete s sezonskimi okusi.

Če se odločite za obisk Okusov kranjskih miz, ne pozabite na rezervacijo. Jedilnike, telefonske številke in vse ostale podatke najdete TUKAJ.

Kar je še pomembno: gostom bodo predstavili tudi svoje lokalne dobavitelje, pri katerih lahko tudi mi kupimo gorenjske dobrote, razpete od sezonskih špargljev prek domačih mlečnih izdelkov pa vse do mesnin, domačega kruha in številnih drugih okusov.

Tudi chef Bojan Kotnik iz Hiše Aleš je pripravil razgiban jedilnik za majske Okuse kranjskih miz. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz
Tudi chef Bojan Kotnik iz Hiše Aleš je pripravil razgiban jedilnik za majske Okuse kranjskih miz. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz

Med tistimi, ki se bodo tokrat premierno pridružili dnevom lokalne kulinarike, je tudi ekipa Hiše Aleš z Brega ob Savi, kjer gostom strežejo že več kot devetdeset let. »Za sodelovanje na Okusih kranjskih miz smo se odločili, ker se nam je projekt zelo všeč. Ponosni smo, da lahko na ta način sodelujemo in se povezujemo z gostinci iz Kranja in okolice,« je pojasnil Jan Aleš iz Hiše Aleš.

Premierno se bo Okusom kranjskih miz pridružil tudi Bistro Sonet, kjer bodo za glavno jed pripravili goveji hrbet z vinsko redukcijo, pastinakov pire in šparglje. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz
Premierno se bo Okusom kranjskih miz pridružil tudi Bistro Sonet, kjer bodo za glavno jed pripravili goveji hrbet z vinsko redukcijo, pastinakov pire in šparglje. Foto: Nejc Vurnik / arhiv Okusov kranjskih miz

»Lani je na prvih Okusih kranjskih miz sodelovalo šest gostiln iz največjega gorenjskega mesta, letos pa smo kulinarično dogajanje razširili še v okoliške občine. Pripravili so zares pestre jedilnike, ki si jih že lahko ogledate na naših spletnih straneh,« je povzel Klemen Malovrh, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj, kjer dogodek pripravljajo v tesnem sodelovanju z okoliškimi občinami in tamkajšnjimi zavodi za turizem.

Če se odločite za obisk Okusov kranjskih miz, pa še to: rezervacija je nujna. Opravite pa je preprosto preko spletnega obrazca pri vsakem ponudniku, ki je v sklopu Okusov kranjskih miz predstavljen na naši spletni strani.

Vse o restavracijah, ki sodelujejo na Okusih kranjskih miz, njihovih jedilnikih in načinu rezervacije si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine

Jesen v Kranju_2023_Visit Kranj_hero

Kaj početi v Kranju v letu 2024?

Pripravili smo vodnik z mesečnimi predlogi, kaj početi v Kranju – kje jesti, piti, ...

Zeleni kras_Pr Maticku_lead_foto crt piksi

Na festivalu divje hrane letos tudi chef iz Kranja

Na festivalu divje hrane Zeleni kras letos sodeluje tudi chef Matjaž Erzar, ki na ...

Lorem ipsum dolor sit amet

Consectetur adipiscing elit. Sed iaculis ac lorem quis sodales. Proin sed blandit lectus. Ut ac consequat leo, sed varius neque. Morbi molestie risus arcu, et placerat odio rhoncus ornare. In mollis feugiat dui a aliquam. Nullam eget egestas ante. Aenean accumsan euismod felis nec bibendum. Praesent quis orci vel ligula maximus pulvinar ac eu erat. Cras dapibus id dolor eu pellentesque. Fusce ultrices hendrerit lacinia.

Fusce volutpat sodales pretium. Aenean lacinia erat dictum, auctor enim quis, finibus mauris. In rhoncus enim tincidunt dui iaculis, quis iaculis tortor mattis. Donec tincidunt dui ut ante pretium tempor. Vestibulum rutrum blandit lacus, a ultricies enim vulputate a. Ut feugiat bibendum egestas. Integer vel accumsan nisl, at tristique diam.

Nunc congue sapien rutrum, dictum ante id, lacinia dolor. Maecenas pretium ullamcorper dictum. Duis posuere justo dui, sagittis fringilla orci faucibus in. Aliquam porta libero massa, in pellentesque tellus aliquet nec. Cras imperdiet vitae dui nec vestibulum. Sed suscipit sed lacus non porttitor. Suspendisse mollis ultrices placerat.

Vestibulum sit amet dolor ut diam hendrerit fermentum ac dignissim sem. Vivamus at sollicitudin urna. Curabitur a enim finibus felis placerat tincidunt vitae sed turpis. Duis ullamcorper sem ut viverra convallis. Duis efficitur non ex et ullamcorper. Suspendisse euismod posuere dolor eu blandit. Nulla placerat metus sed tortor porta vehicula. Curabitur vitae risus et odio faucibus bibendum sit amet a diam. Donec non placerat felis. Morbi dignissim sem at blandit ultricies. Phasellus enim turpis, auctor scelerisque tellus sed, aliquam commodo dui. Phasellus sollicitudin dapibus orci eget iaculis. Ut eget eleifend odio.

Suspendisse fermentum eu ligula sed hendrerit. Quisque finibus est diam, vitae laoreet lacus blandit at. Nunc rhoncus a mi sed laoreet. Vivamus quis porta enim. Cras consequat auctor massa, vitae viverra tortor consequat vitae. Proin id ullamcorper neque. Nunc mattis, neque eu accumsan dictum, nunc eros luctus sapien, sed vulputate erat dolor non tellus. Aliquam finibus eros ut odio mattis elementum.